Biografiën DSTB

ENIDE LEBROCQUY – sopraan

Enide is geboren te Sint-Niklaas in 1992 en ontdekte al snel haar liefde voor muziek. Na haar eerste ervaringen aan de piano bij mama op schoot begon ze als 5-jarige met pianolessen aan de muziekschool van Waasmunster. Op 11-jarige leeftijd deed ze haar eerste zangervaringen op bij Gynaika, een jeugdkoor o.l.v. Godfried Van de Vyvere, waarmee ze verschillende prijzen won en internationale concertreizen maakte.

In 2018 behaalde Enide haar diploma klassieke solozang bij Sinan Vural en Margriet van Reisen. Momenteel verdiept ze zich verder in oude muziek en kamermuziek tijdens haar masteropleiding. Daarvoor volgt ze lessen bij Griet De Geyter, Hilde Coppé en Jan Van Elsacker. Masterclasses volgde ze bij Elly Ameling, Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Carina Vinke. Op 8 oktober 2016 won Enide het Bach Vocalistenconcours Brabant.

Enide zong als solist in verschillende grote oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, J. Haydn, J. Rutter en vele anderen. Daarnaast is ze vooral actief binnen de kamermuziek en vertolkte ze al een aantal kleine operarollen. In 2017 richtte ze met haar echtgenoot Gert-Jan Verbueken (cello/zang) en Arne de Wit (gitaar) haar eigen ensemble TriDvaRas op, een trio dat muziek uit verschillende tijdsperiodes in een eigen jasje giet. Op die manier proberen ze zowel bekende klassieke muziek als onbekende pareltjes op een toegankelijke manier bij een ruim publiek te brengen. Samen met haar echtgenoot organiseert ze regelmatig zelf concerten met verschillende ensembles.

Naast haar werk als uitvoerder, heeft Enide ook een eigen lespraktijk in Malle. 

KORNEEL VAN NESTE – altus

Korneel Van Neste zong al van kleins af aan. 7 jaar lang maakte hij deel uit van het kinderkoor van de Vlaamse Opera en mocht hij meedoen in producties zoals ‘Carmen’, ‘Hänsel und Gretel’, ‘Tosca’ en vele andere.

Na zijn humaniora trok hij naar LUCA School of Arts campus Lemmens, waar hij in 2017 zijn Bachelor diploma zang behaalde bij Annelies van Gramberen.

Zijn passie voor oude muziek zou opgewekt worden tijdens stages in Urbino, waar hij les kreeg van o.a. Lavinia Bertotti, Lia Serafini en Alessandro Quarta.

In het najaar van 2017 studeerde hij verder aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag voor een Master zang (oude muziek) waar hij tot op vandaag les krijgt van o.a. Rita Dams, Peter Kooij, Robin Blaze, Pascal Bertin en Michael Chance.

Korneel zong als solist in o.a. de Mattheus passie en de Johannes Passie (Bach), Stabat Mater (Vivaldi/Pergolesi), Atys (Lully) en verscheidene cantates (Telemann).

Hij concerteert regelmatig met ensembles, waaronder Currende (o.l.v. Erik Van Nevel), Diskantores (o.l.v. Niels Berentsen), Vox Luminis (o.l.v. Lionel Meunier) en Cappella Pratensis (o.l.v. Stratton Bull). De verschillende producties waar hij in meewerkte, brachten hem al in vele verschillende landen, waaronder de VS en Colombia.

GERT-JAN VERBUEKEN – tenor

Gert-Jan (°1985) studeerde cello en koordirectie aan het conservatorium van Antwerpen. Door als projectzanger in verschillende koren te zingen, groeide zijn interesse in de zangwereld. Na een opleiding zang aan de SAMWD Lier startte Gert-Jan in 2013 een bacheloropleiding solozang klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. In deze opleiding kreeg hij les van Xenia Meijer, Hanneke Kaasschieter en Sinan Vural.

Gert-Jan specialiseerde zich tijdens zijn masteropleiding in oratoriumwerk. Hiervoor volgde hij lessen bij gespecialiseerde musici zoals Marcel Beekman, Nico van der Meel, Jan Van Elsacker, Stephan Adriaens, Teun Michiels en Griet de Geyter.

Daarnaast volgde Gert-Jan een masterclass rond de muziek van Praetorius bij Dirk Snellings en Wim Becu. Hij nam ook verschillende keren deel aan de Early Music Summer School te Amsterdam.

In oktober 2016 werd Gert-Jan laureaat van het Bach Vocalistenconcours Brabant.

Gert-Jan is als solist regelmatig terug te vinden op binnen- en buitenlandse podia. In april 2019 maakte hij zijn debuut als evangelist in de Johannes Passion van J.S. Bach. Als koorzanger is hij onder andere verbonden aan het Ars Musica Kamerkoor.
Samen met zijn vrouw Enide Lebrocquy (sopraan) en Arne De Wit (gitaar) richtte Gert-Jan in 2017 het ensemble TriDvaRas op.

HIDDE KLEIKAMP – bas

Hidde zette zijn eerste muzikale stappen bij de Kathedrale Koorschool in Haarlem. Na vele mooie jaren bij dit koor en een studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam begon hij zijn zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier voltooide hij in 2021 de master Zang Oude Muziek onder begeleiding van Frans Fiselier. Hij kreeg ook les van Peter Kooij, Robin Blaze en Pascal Bertin.

Als solist en als ensemblezanger heeft Hidde een grote voorliefde voor muziek uit de renaissance en barok. Sinds 2017 is hij kernlid van Hieronymus, een jong oudemuziekensemble dat zich specialiseert in de uitvoering van Engelse renaissancemuziek. Daarnaast werkt hij samen met groepen als Vox Luminis en de Nederlandse Bachvereniging op o.a. internationaal gerenommeerde festivals als het Festival Oude Muziek in Utrecht en Laus Polyphoniae in Antwerpen. In 2023 zal hij zijn debuut bij het Huelgas Ensemble maken.

Naast zijn activiteiten als zanger heeft Hidde ook jarenlang verschillende koren gedirigeerd. Door een steeds vollere agenda als zanger zijn deze twee activiteiten echter lastig te combineren. Op de spaarzame momenten dat Hidde niet met muziek bezig is, is hij te vinden in de boulderhal of als enthousiaste oom met zijn neefjes en nichtje.

Momenteel wordt Hidde gecoacht door Margreet Honig en Francesca Aspromonte.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je de gebruiksvoorwaarden. Capilla Flamenca VZW verzamelt geen gegevens en bezorgt in geen geval informatie aan derden.  Meer info