Ensemble Cacophony!

Ensemble Cacophony! is een experimenteel vocaal ensemble dat zich specialiseert in de uitvoering van de polyfone repertoires van de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw.

Hun benadering vloeit voort uit de wens om creatief te zijn met historisch repertoire op een manier die geïnspireerd wordt door sommige van de meer kleurrijke beschrijvingen van de uitvoeringspraktijk, terwijl de leden daarbij echter ook de esthetische idealen van het hedendaagse professionele musiceren omhelzen. De naam Cacophony! dient een tweeledig doel als aanduiding voor de groep, door zowel de diversiteit te reflecteren van de huidige visies op de historische uitvoeringspraktijk, als ook een commentaar te leveren op die eerder genoemde praktijk op zich.

Cacophony! bestaat al verschillende jaren in de vorm van een online onderwijsinitiatief dat bedoeld is om de discussie te bevorderen over de geschiedenis van het zingen, beheerd door muzikaal leider en oprichter Tim Braithwaite. De zangers van Cacophony! zijn: Tim Braithwaite (°1992), Jonty Coy (°1996) en Korneel Van Neste (°1995).

www.cacophonyhistoricalsinging.com


Attend Mine Humble Prayer,
William Byrd’s sacrale muziek voor drie stemmen

Ter ere van het naderende jubileumjaar 1623, waarin we de dood van William Byrd herdenken, creëerden we dit programma. Hierin vieren we de dualiteit van deze meester zijn muzikale persoonlijkheid; enerzijds zijn loyaliteit naar de kroon van Engeland toe, anderzijds zijn clandestiene toewijding voor de Paus en zijn Rooms-Katholieke kerk.
Het concert verweeft polyfone versies van metrische psalmteksten in het Engels met liturgische werken uit de gepubliceerde Gradualia. Deze worden gesponnen rond Byrd’s retorische, driestemmige zetting van de Latijnse Mis. Het doel van dit veelkleurig muzikale tapijt is om enkele
van de meer dramatische elementen van Byrd’s muzikale taal, alsook de uitvoeringspraktijken van het huiselijke/inheemse musiceren in het Elizabethaanse tijdperk te verkennen. Contacteer ons voor meer informatie rond dit concertprogramma.

William Byrd, Kyrie (juli 2022)
William Byrd, Attend mine humble prayer (juli 2022)

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je de gebruiksvoorwaarden. Capilla Flamenca VZW verzamelt geen gegevens en bezorgt in geen geval informatie aan derden.  Meer info