Capella Lovaniensis

Capella Lovaniensis verenigt drie jonge topmuzikanten die elkaar eigenlijk al veel vroeger hadden moeten treffen. Het ‘alta capella’ trio brengt renaissancemuziek en gebruikt daarvoor schalmeien, dulcianen, trombone, schuiftrompet, en daarnaast occasioneel blokfluiten en kromhoorns. Nele Vertommen (°1994), Matthijs van der Moolen (°1999) en Luís Tasso Athayde Santos (°1999) delen naast een grote passie voor het alta capella-repertoire ook de nieuwsgierigheid om zelf het bronnenmateriaal te bestuderen op zoek naar een meer historische uitvoeringspraktijk en goede ideeën van collega’s uit een ver verleden. 

Wat Alta capella voor Capella Lovaniensis is:

Alta capella muziek is rauwe energie, bijna muziek in haar zuiverste vorm. De luide instrumenten brengen een bijzondere schoonheid en repertoire dat vandaag de dag anders onbespeeld blijft met zich mee. (Luís)

Onze instrumenten zijn luid, maar mengen erg goed met elkaar. De klanken zelf ervaar ik vaak als melancholisch, expressief en heel flexibel. (Nele) 

Alta Capella is voor mij de basis van alle blazersmuziek die in de eeuwen daarna geschreven werd. Niets zo fijn als pure, zuivere akkoorden met schalmeien en trompet/trombone!zrdzeiodrze (Matthijs)

De biografiën van de leden van Capella Lovaniensis vind je hier.


Programma:

AUDIO
AUDIO

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je de gebruiksvoorwaarden. Capilla Flamenca VZW verzamelt geen gegevens en bezorgt in geen geval informatie aan derden.  Meer info