Echo Temporis Consort

Echo Temporis Consort, een ensemble dat zich specialiseert in de muziek van de late vijftiende tot de vroege zeventiende eeuw, werd in 2017 opgericht door Clément Gester, Noemi Müller, Charlotte Schneider en Lea Sobbe, vier blokfluitisten die elkaar ontmoetten tijdens hun studie aan de Schola Cantorum Basiliensis. Bij het verkennen van het vocale en instrumentale repertoire van de renaissance stellen deze jonge musici zich als doel om de immense variatie aan kleuren in deze muziek te laten horen met de mogelijkheden die een blokfluitconsort biedt. Als gevolg daarvan experimenteert Echo Temporis Consort met verschillende bezettingen om zo kleurrijke instrumentaties te vinden die het affect van elk stuk benadrukken. De manier waarop de groep zijn muzikale repertoire benadert, berust op het zoeken naar een evenwicht tussen het imiteren van de vocale praktijk en de pluspunten van de mogelijkheden van een puur instrumentale zetting.

Het ensemble werd uitgenodigd voor optredens in de Fringe van het Festival Oude Muziek Utrecht en MA Brugge en treedt geregeld op in Zwitserland. De groep werd gecoacht door Katharina Bopp, Susanna Borsch, Peter Van Heyghen, Jan Van Hoecke, Pedro Memelsdorff, Conrad Steinmann en Han Tol.

Voor dit project nodigt Echo Temporis Consort de luisteraar uit om binnen te stappen in de knusse, stimulerende, particuliere sfeer van de zestiende-eeuwse academies, de ridotti. Daarvoor vroeg de groep de medewerking van vier andere musici en zangers in dit muzikale geheel: Halldór Bjarki Arnarson (virginaal), Giovanna Baviera (stem en gamba), Mathilde Gomas (gamba) en Stähelin (stem en luit).

De biografieën van de leden van Echo Temporis Consort vind je hier.


Programma:

Jan Pieterszoon Sweelinck – Mein junges Leben hat ein End (live blokfluitkwartetbezetting 2021)
Pierre de la Rue – Plorer, gemir, crier / Requiem (live blokfluitkwartetbezetting 2021)

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je de gebruiksvoorwaarden. Capilla Flamenca VZW verzamelt geen gegevens en bezorgt in geen geval informatie aan derden.  Meer info